Δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος έχοντας δει το φεγγάρι απο την άλλη μεριά

Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2018 Εμπειρίες

Λένε ότι η ζωή είναι σαν ένα βιβλίο και όσοι δεν ταξιδεύουν διαβάζουν μόνο το εξώφυλλο.
Πράγματι, τα ταξίδια είναι η καλύτερη εκπαίδευση της ζωής και σίγουρα ξεπερνούν σε εμπειρίες και γνώσεις ακόμη και τα καλύτερα Πανεπιστήμια. Όσα βιβλία κι αν διαβάσει κανείς, όσες ταινίες και να παρακολουθήσει, τίποτα δεν συγκρίνεται με την προσωπική εμπειρία που αποκτά από τα ταξίδια, καθώς και τις αναμνήσεις ζωής που δημιουργεί.
Οι ταξιδιωτικές μου εμπειρίες ξεκίνησαν πριν από δυο χρόνια, με προορισμό την ερωτεύσιμη Ρώμη. Ο προορισμός αυτός ήταν όνειρό μου από πολύ μικρή ηλικία και μαζί με τον φίλο μου καταφέραμε να το πραγματοποιήσουμε. Το ταξίδι αυτό, εκτός ότι άλλαξε την οπτική μου για τη ζωή, ήταν έναυσμα για να βάλω στόχους.

Κάθε φορά που ταξιδεύω “αποσυνδέομαι”.

Με ένα τρόπο μαγικό μόλις πατήσω πόδι στο αεροπλάνο αδειάζει το μυαλό μου, ακόμη και τη φοβία μου γι΄ αυτά ξεχνάω πάνω στην ανυπομονησία μου για το καινούριο. Ταξιδεύοντας ξεφεύγω από την καθημερινότητα και τους γρήγορους ρυθμούς της. Έμαθα να ανακαλύπτω τον εαυτό μου να αγαπάω την φύση, τα ζώα, την ζωή, τον άνθρωπο…μα πάνω απ’ όλα τον εαυτό μου.
Άλλαξα! και συνεχίζω να αλλάζω.

free traveller free woman

Τι είναι αυτό λοιπόν που μας προσφέρουν πραγματικά τα ταξίδια;

Όποιος έχει ταξιδέψει λίγο ή πολύ στη ζωή του, εάν συγκρίνει τον “παλιό” με τον “νέο” του εαυτό,  σίγουρα θα αντιληφθεί μεγάλες αλλαγές. Μέσα από τα βιώματα μας αποκτάμε εμπειρία και ένα ταξίδι είναι μεγάλη εμπειρία. Συνεπώς, ταξιδεύοντας αλλάζουμε!

Είναι φανερό πως τα ταξίδια επιδρούν θετικά στην προσωπικότητα και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του ανθρώπου. Ταξιδεύοντας ανακαλύπτουμε άλλες πτυχές του εαυτού μας, που μέχρι πρότινος ίσως να μην γνωρίζαμε ότι υπήρχαν. Μια από αυτές, είναι η κοινωνικοποίηση.
Γινόμαστε πιο κοινωνικοί κατά τη διάρκεια ενός ταξιδίου, θέλοντας και μη, αφού είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί να συνεννοηθούμε με αγνώστους. Ρωτώντας για οδηγίες στο δρόμο ή και στην ουρά αναμονής για ένα μουσείο ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που έχουν διαφορετική κουλτούρα ή ιδεολογία από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Μαθαίνουμε να σεβόμαστε τον συνάνθρωπο μας, τον τόπου του αλλά και την κουλτούρα του.
Και που ξέρεις;
Βγαίνοντας λίγο έξω από τα νερά μας ίσως προκύψουν νέες φιλίες ίσως και έρωτες.

Ετοιμάσου για το καινούριο “εγώ” σου.

Ο δρόμος της επιστροφής από ένα ταξίδι δεν είναι πάντα ο ίδιος. Κατά την διάρκεια της πτήσης του γυρισμού θα συνειδητοποιήσεις την αλλαγή και θα αντιληφθείς πως δεν είσαι πια κομμάτι της ρουτίνας όπου επιστρέφεις. Γίνε ο ταξιδιώτης που ζει τη ζωή, χωρίς απλά να υπάρχεις σ’ αυτή!

Καλά ταξίδια!

@markellas_travel_life

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments