Ταξιδεύοντας Οικογενειακά: Τι θα χρειαστείς για να ένα ταξίδι με μωρό

Δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου 2018 Χρηστικά

Οργανώνοντας ένα οικογενειακό ταξίδι.

Ωραία τα ταξίδια με φίλους, με το αίσθημα ή αυτά της μοναχικής εσωτερικής αναζήτησης και περιπέτειας. Τι συμβαίνει όμως όταν αποφασίσεις να νοικοκυρευτείς ή τα γεγονότα σε κάνουν να σοβαρευτείς με το ζόρι? Όλα όσα ποτέ δε θα έκανες κάποτε, ίσως δε μπορείς να τα αποφύγεις τώρα. Σου έχω μαζέψει παρακάτω μερικές συμβουλές για ένα ταξίδι με μωρό. Αν δε μπορείς να το αποφύγεις, απόλαυσε το!

Ταξιδιωτικά έγγραφα ανηλίκων.

Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις  πριν ξεκινήσεις την αναζήτηση εισιτηρίων είναι να βεβαιωθείς πως κατέχεις τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για τον κάθε ένα που θα συνοδέψεις.

  • Παιδί από (0-13) χρειάζεται διαβατήριο ανηλίκου. Εκδίδεται κανονικά στα κατά τόπο αστυνομικά τμήματα διαβατηρίων.  Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείς είναι σχεδόν ίδια με των ενηλίκων αλλά  για περισσότερες πληροφορίες διάβασε εδώ.
  • Παιδί από (13+) μπορεί να εκδώσει αστυνομική ταυτότητα και να ταξιδέψει μ αυτήν σε όλες τις χώρες που επιτρέπεται σε κάθε Έλληνα πολίτη.

Συμβουλές:

  • Αν ένα παιδί πρόκειται να ταξιδέψει συνοδευόμενο από τον ένα γονιό καλό θα ήταν να φέρει μαζί του υπεύθυνη δήλωση για τη σύμφωνη γνώμη και του έτερου γονέα επικυρωμένη με το γνήσιο της υπογραφής.
  • Αν ένα παιδί ταξιδεύει με κάποιον άλλο σύνοδο. Αυτός συμβουλεύεται να κρατάει υπεύθυνη δήλωση για τη σύμφωνη γνώμη και των δύο γονιών του ανηλίκου.
  • Σε περίπτωση δε που το παιδί ταξιδεύει στο εξωτερικό. Ο συνοδός ας έχει την δήλωση αυτή μεταφρασμένη στα αγγλικά.
  • Για παιδιά έως 12 ετών που πρόκειται να ταξιδέψουν ασυνόδευτα και να τα παραλάβει κάποιος άλλος κηδεμόνας στο αεροδρόμιο, ρώτησε την εκάστοτε αεροπορική εταιρία.

Προετοιμασία αποσκευών.

Φτιάχνοντας βαλίτσα για ένα οικογενειακό ταξίδι θα χρειαστεί να ξεχάσεις όσα ήξερες, πριν το μωρό. Τέλος η βαλίτσα για παπούτσια και τα πολλά συνολάκια για τις φωτογραφίες. Λίγα και καλά!

Ένα παιδί έχει ανάγκη από πολλές αλλαξιές επειδή λερώνεται εύκολα. Κράτησε χώρο για πάνες, μωρομάντιλα, ειδικό φαγητό, φάρμακα πρώτης ανάγκης και κάποια παιχνιδάκια που θα χρειαστούν όταν κουραστεί.

Φρόντισε να πάρεις μαζί σου τσάντες πλάτης καθώς τα χέρια σου θα είναι απασχολημένα να κρατούν το παιδί ή το καρότσι αν επιλέξεις να το πάρεις κι αυτό.

Γενικές συμβουλές:

  • Υπομονή και καλή διάθεση καθώς  τα παιδιά κουράζονται πιο εύκολα και η διάθεση μας αντανακλάται σ’  αυτά.
  • Το πρώτο ταξίδι να είναι κάποιος κοντινός προορισμός επειδή δεν γνωρίζεις πως θα αντιδράσει το παιδί σ’ αυτή την εμπειρία. Φτιάξε ένα ελαστικό πρόγραμμα χωρίς πολλά αξιοθέατα. Προτίμησε κάποιο γνώριμο μέρος.
  • Απέφυγε να ταξιδέψεις εάν το παιδί έχει έντονο πονοκέφαλο, υψηλό πυρετό ή μεταδοτική ασθένεια.  Επίσης απέφυγε να ταξιδέψεις σε υψηλή περίοδο.
  • Ζήτησε δωρεάν παροχές που παρέχονται για οικογένειες στα ξενοδοχεία όπως ειδικό κρεβατάκι και πρωινό. Προτίμησε δωμάτια με κουζινάκι.
  • Τα παιδιά (0-2) δικαιούνται μεγάλη έκπτωση ή εντελώς δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή. Για παιδιά (2+) υπάρχει πάλι κάποια έκπτωση.

Καλό ταξίδι και μη ξεχάσεις να μας στείλεις φωτογραφίες στο λογαριασμό μας στο Instagram.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments